Óvóhelyeink

A világban számos esemény zajlott már le az elmúlt évtizedekben, sőt évszázadokban, mely események tapasztalatai alapján a katasztrófaelhárítással és polgári védelemmel foglalkozó szakemberek a következő megállapítást tették.

A valószínűsíthető veszélyhelyzetek legtöbbje 2-4 hét közti időszak alatt lezajlik, az élet ezen idő leteltét követően visszatér a normális kerékvágásába legalább olyan szinten, ami fölöslegessé teszi a további rejtőzködést. Magyarul mind a gazdasági összeomlás, mind a járványos megbetegedések, mind pedig a természeti katasztrófák által okozott krízishelyzet esetén ennyi időre van szükség ahhoz, hogy helyreálljon a rend.

Óvóhelyeink ennek megfelelően leginkább úgy lettek megtervezve, hogy egy tetszőleges számú csoport számára ennyi időre adjanak biztonságot. Természetesen lehetőség van ennek az időnek akár évekre történő kiterjesztésére is. Az alábbiakban a leginkább preferált méreteket mutatjuk be. Üzemünk a 12 méteres hosszúságú óvóhely gyártására van felkészülve technológiai szempontból. Tömeg, szállítás, és hatékonyság szempontjából ez a legnagyobb hossz, amivel érdemes dolgozni. Amennyiben a megadott mérethatár által kínált alapterületnél nagyobbra van szükség, az egyes elemek moduláris összeállítását javasoljuk.

6m óvóhely

Ezt, a 6 méter hosszú és 2,5 méter széles óvóhelyet leginkább 2 személynek tudjuk ajánlani egytől négy hétig tartó elzárkózásra. Kényelmi szempontból ilyen paraméterek mellett a legideálisabb. Négy személy részére is berendezhető szükség esetén, de ebben az esetben túlzsúfoltság lenne az óvóhelyben és elég készletet se tudnak felhalmozni hosszabb távra.
Az óvóhely alapterülete 6m x 2,5m 15m2 a feljáró nélkül

6m óvóhely 1

6m óvóhely 2

6m óvóhely 3

 

9m óvóhely

A kilenc méter hosszúságú óvóhelyünk már magasabb komforttal rendelkezik két személy számára, de akár négy személy részére is megfelelő mennyiségű felszerelést tud elraktározni akár egy hónapra.
Az óvóhely alapterülete 9m x 2,5m 22,5m2 a feljáró nélkül

9m óvóhely 1

9m óvóhely 2

9m óvóhely 3

12m óvóhely

Ez, a gyártástechnológiánk jelenlegi legnagyobb széria óvóhelye melyben két személy akár egy fél éves, négy személy pedig három hónapos készlettel teljesen elzárkózhat a külvilágtól.
Az óvóhely alapterülete 12m x 2,5m 30m2 a feljáró nélkül

12m óvóhely 1

12m óvóhely 2

12m óvóhely 3